Erişilebilirlik

Haiti Başbakanı Uuslararası Yardım Konferansı İçin Kanada'da


Haiti Başbakanı Jean-Max Bellerive, uluslararası ekonomik yardım konferansı için Kanada’ya gitti.

Montreal’da düzenlenen konferansa Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve çeşitli ülkelerin dışişileri bakanlarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.

Halen çadır kentlerdeya da sokaklarda yaşayan binlirce Haitili için acil yardım gerekiyor.

Haiti hükümeti 7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 150 bine çıktığını açıkladı.

Yetkililer bu rakama, başta Jacmel bölgesi olmak üzere, başkentin dışında ölenlerin dahil olmadığını belirtiyor. Kesin ölü sayısının 200 bine varabileceği belirtiliyor.

Öteyandan Roma’daki BM Tarım Örgütü, Haiti halkının büyük bölümünü ayakta tutan ve uzun vadeli kalkınma için hayati önem taşılan tarım sektörüne ağırlık verilmesi çağrısında bulundu.

Yetkililer, şu ana kadar bulaşıcı hastalık salgını görülmediğini duyurdu. En fazla ihtiyaç duyulan yardım ise, sağlık malzemesi, su, gıda ve çadır.

Yardım kuruluşları, su ve gıdanın daha fazla depremzedeye ulaşmaya başladığını ancak yine de yeterli olmadığını bildiriyor.

Haitili depremzedelere yardım için düzenlenen konserde 57 milyon doları aşkın yardım toplandı. Amerikalı oyuncu George Clooney tarafından hazırlanan konser tüm dünyada naklen yayınlanmıştı. Konserde Bruce Springsteen, Haitili müzisyen Wyclef Jean ile Stevie Wonder gibi isimler yer aldı. Toplanan para Haiti’deki yardım örgütlerine gönderilecek.

XS
SM
MD
LG