Erişilebilirlik

Yıldızlardan Haiti'ye Yardım Kampanyası


Haitili depremzedelere yardım için düzenlenen konserde milyonlarca dolar para toplandı. Amerikalı oyuncu George Clooney tarafından hazırlanan konser tüm dünyada naklen yayınlandı.

İzleyicilerin telefon, internet veya kısa mesaj yoluyla bağış yaptığı konserde yaklaşık 100 sanatçı Los Angeles, New York ve Londra'da sahne aldı.

Konserlerde Alicia Keys, Bruce Springsteen, Bono, Jay-Z, Rihanna, Beyonce, Sheryl Crow, Keith Urban, Kid Rock, Justin Timberlake, Madonna, Mary J. Blige, Taylor Swift, Shakira ve Sting gibi sanatçılar şarkı söyledi.

Konser sırasında Leonardo DiCaprio, Denzel Washington ve Nicole Kidman gibi oyuncular da söz alarak yardım çağrısında bulundu. DiCaprio depremzedeler için bir milyon dolar bağış yaptı. Canlı yayın sırasında CNN muhaibiri Anderson Cooper Haiti'den son durum hakkında bilgi verirken eski Amerikan Başkanı Bill Clinton da bir konuşma yaptı.

Haiti doğumlu müzisyen Wyclef Jean konserin sonunda memleketine adadığı bir şarkıyı seslendirdi. Şarkısında Wyclef, "Yerin sallandığını görüyoruz," ancak Haiti halkının "inancı kırılamaz" dedi.

"Haiti İçin Umut, Şimdi" başlıklı konserde Wyclef'in kurduğu Yele Haiti Vakfı, Oxfam Amerika, Partners in Health, UNICEF ve Amerikan Kızılhaç örgütleri için yardım toplandı.

Haiti'de 7,0 büyüklüğündeki depremde 200 bin kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Deprede 1,5 milyon kişi evsiz kaldı.


XS
SM
MD
LG