Erişilebilirlik

'Türk Amerikan Stratejik Ortaklığını Derinleştirmek İstiyoruz'


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer "Türk Amerikan stratejik ortaklığını derinleştirmek" istediklerini söyledi.

Dün Washington'daki yabancı basın merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hammer, Başkan Barack Obama'nın Türk Amerikan stratejik oratklığının önemini takdir ettiğini, Türkiye'nin Müslüman dünyasıyla bağları olan önemli bir NATO müttefiki olduğnu söyledi. Hammer, Obama'nın bu nedenle geçen yıl ilk Avrupa ziyareti sırasında Türkiye'ye de gittiğini hatırlattı.

Obama yönetiminin birinci yılını ve dış politikasını değerlendiren Hammer şöyle kouştu: "İlişkilerimizi ilerletmek için ortak çıkarlarımız konsunda Türk hükümetiyle çalışmaya devam ediyoruz. Stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek istiyoruz ve yıl içinde daha da ilerleme göreceğiz."

Zaman zaman taraflar arasında fikir ayrılıkları da olabileceğini kaydeden Hammer, Türk - Amerikan ilişkilerini "mükemmel" olarak niteledi. Hangi konularda fikir ayrılığı olduğunu belirtmekten kaçınan Hammer, "bazen insan hakları konuları gündeme geliyor" dedi.

"Türkiye'yle Amerika'nın fikir birliği içinde oldukları konuların, anlaşmazlıkları aştığını" belirten Hammer, ilişkilerde herhangi bir gerginlik bulunmadığını söyledi. Hammer bütün ülkelerle zaman zaman görüş ayrılıkları olabileceğini kaydetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer Türkiye'yle Amerika'nın özellikle Türkiye - Ermenistan ilişkilerinin yeniden kurulması konusunda yakın işbirliği içinde olduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG