Erişilebilirlik

BM Haiti'ye Ek Asker Gönderiyor


Depremden bir hafta sonra Amerikan ordusu Haiti’deki varlığını artırırken, Birleşmiş Milletler güvenlik ve yardım çalışmalarına katılmak üzere ek asker gönderiyor. Amerikan helikopterleri depremin yıktığı başkanlık sarayının bahçesine asker indirdi.
Askerler gönderilen yardım malzemesinin başkentte dağıtımına başladı. Bir grup asker de çok sayıda yaralının bulunduğu en büyük hastanede güvenliğin sağlanması çalışmalarına katılıyor.

BM Güvenlik Konseyi, Haiti’ye 3 bin 500 ek asker ve polis gönderme kararı aldı. Gönderilen askerler yardım konvoylarının korumasıyla görevlendirilecek.

Amerikan ordusu trafiğin yoğun olduğu havaalanlarına uğramadan havadan gıda malzemesi ve su şişeleri atmaya başladı. Buna ek olarak, Amerikan donanmasının gönderdiği bin yataklı yüzen hastanenin bugün Haiti’ye ulaşması bekleniyor. Amerika, Haiti’deki asker sayısını önümüzde haftalarda 10 bine çıkarmayı planlıyor.

Ölü sayısı resmi makamlarca 200 bin olarak tahmin ediliyor.

9 milyon nüfuslu ülkede en az 3 milyon kişi depremden zarar gördü. Ölenlerin 75 bininin toplu mezarlara gömüldüğü açıklandı.

XS
SM
MD
LG