Erişilebilirlik

Amerika Haiti Depremi İçin Harekete Geçti


Amerika Haiti Depremi İçin Harekete Geçti
Amerika Haiti Depremi İçin Harekete Geçti
<!-- IMAGE -->

Amerikan hükümeti, Haiti’deki son yıkıcı depremde yardım sağlama ve insan hayatlarını kurtarma amacıyla yürütülen “atılgan ve koordineli” çabalara öncülük ediyor. Merkezi başkent Port-au-Prince olan 7 Richter ölçeğindeki deprem geride sayısı bilinmeyen insanı ölü, enkaz altında mahsur ve yaralı bıraktı.

Başkan Barack Obama, Amerika’nın hükümet, ordu ve sivil kaynaklarını harekete geçirdiğini söyledi.

Obama ”Haiti halkı, enkaz altında mahsur kalanları kurtarma; su, yiyecek ve ilaç gibi ihtiyaç duyulan insani yardımı sağlamada Amerika’nın tüm desteğine sahip olacaktır. Bu çabalar çerçevesinde hükümetimiz, özellikle Amerikan Uluslararası Yardım Dairesi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları hem birlikte hem de Haiti, bölge ve dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızla yakın işbirliği yapmaktadır” dedi.

Başkan Amerikan vatandaşlarını mümkün olan her yerdeki yardım kuruluşlarına bağışta bulunmaya da çağırdı.

Amerikan Uluslararası Yardım Dairesinin Afet Yardım Ekibinin yanısıra iyi eğitilmiş kent kurtarma ekipleri ve 48 ton acil malzeme Haiti’ye gönderildi. Bu arada bölgedeki Amerikan Kıyı Koruma ve donanma gemileri de Haiti’ye sevkedildi. Bunlar arasında arama ve kurtarma çalışmalarını helikopterlerle destekleyen uçak gemisi Carl Vinson ve hastane gemisi USNS Comfort yeralıyor.

Yardım çalışmalarına öncülük etmekle görevlendirilen Amerikan Uluslararası Yardım Dairesi başkanı Rajiv Shah şöyle konuştu:” Elimizde iki ya da üç farklı acil tıbbi yardım stratejisi var. Bu kritik dönemde insan hayatını kurtarmada hangi yolun en iyisi olduğunu belirlemek için bölgeden gerçek durumla ilgili bilgi aldıkça seçeneklerimizi azaltacağız ve stratejik kararlar alacağız. Mümkün olduğunca farklı seçenekler yaratmaya çalışıyor ve bu hedefe ulaşmada en hızlı ve en etkin biçimde kullanılacak kaynaklar üzerinde duruyoruz.”

Başkan Obama “Haiti halkı Amerika’nın tam desteğine sahiptir. Karşılık vermede kararlıyız,” dedi.

XS
SM
MD
LG