Erişilebilirlik

Haiti'de Açlık Gerginliği  Artırıyor


Haiti’de arama-kurtarma çalışmaları sürerken yardımın depremzedelere ulaştırılamaması gerginliği artırıyor.

Özellikle Başkent Port-au-Prince’de yüzbinlerce kişi yiyecek ve içecek sıkıntısı çekiyor.

Depremden sağ kurtulan yerel yetkililer, başkentin çeşitli yerlerinde sahra hastaneleri ve mutfakları kurulduğunu, sorunların ulaşımdan kaynaklandığını açıkladı.

B.M. Dünya Gıda Örgütü, sadece bugün başkent ve çevresinde 95 bin kişiye yiyecek dağıtıldığını ancak miktarın yeterli olmadığını duyurdu. Nedeni ise yardım alanların çoğunun günlerdir hiçbir şey yememiş olması.

Dün adayı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, yardımı yeterli bulmayan halkı soğukkanlı davranmaya çağırdı ve örgütün yardım konusunda elinden gelen her şeyi yapmaya çağırdı.

Bu arada halk Devlet Başkanı Rene Preval’in ortada gözükmemesinden şikâyet ediyor. Depremde Başkanlık sarayı yıkıldığı için yetkililerle toplantılarını yakındaki bir karakolda yapan Preval’in depremden bu yana hala halkına hitap etmemiş olması da dikkati çekti.

Önümüzdeki saatlerde adaya gidecek olan BM’in Haiti Özel Temsilcisi eski başkan Bill Clinton ziyareti sırasında Preval’la da görüşecek.

Şu ana kadar on binlerce kişi toplu mezarlara gömüldü. Uzmanlara göre ölü sayısının tahminlerin çok üzerinde olması mümkün


XS
SM
MD
LG