Erişilebilirlik

Terör Sanıkları Suçlamaları Reddetti


Terörist suçlamasıyla dün New York'ta tutuklanan ikinci sanık da suçlamaları reddetti. Bugün mahkemeye çıkarılan Bosna doğumlu Adis Meduncanin suçsuz olduğunu savundu.

25 yaşındaki Meduncanin yabancı bir ülkede cinayet işlemek için komplo oluşturmak ve yabancı terör örgütlerinden askeri eğitim almakla suçlanıyor.

Dün, Afganistan doğumlu Zarein Ahmedzay da federal yetkililere yalan ifadede bulunmaktan tutuklanmıştı. Masum olduğunu savunan Ahmedzay, 2008 - 2009 yıllarında Afganistan ve Pakistan'da gittiği yerlerin tümünü bildirmediği ve Pakistan'da askeri eğitim görmediğini beyan ederek federal yetkililere yalan söylemekle suçlanıyor.

Yetkililer New York'ta tutuklanan bu kişilerin Amerika'nın Colorado eyaletinde yaşayan Afganistan doğumlu Necibullah Zazi'yle ilişkisi olduğunu öne sürüyor. Geçen yıl tutuklanan Zazi'nin New York'ta kitle imha silahlarıyla saldırı düzenlemeyi planladığı iddia ediliyor. Zazi de suçlamalarını reddetmişti.

Savcılık Zazi'nin ev yapımı kitle bombalarla New York metrosuna saldırı düzenleme hazıdlığında olduğunu iddia ediyor. Pakistan'da bomba imalatında eğitildiği ileri sürülen Zazi'nin 10 Eylül 2009 tarihinde saldırıyı düzenlemek üzere New York'a gittiği iddia ediliyor.

Federal yetkililer Ahmedzay ve Neduncanin'in aylardır izlendiğini belirtiyor.

XS
SM
MD
LG