Erişilebilirlik

CIA Başkanı Leon Panetta Örgütü Savundu


Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) Başkanı Leon Panetta, Afganistan'daki saldırının engellenememesinde ihmal olduğu iddialarını reddetti.

30 Aralık günü Afganistan'ın doğusundaki bir Amerikan üssünde düzenlenen intihar saldırısında yedi CIA görevlisi ölmüştü.

Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında Panetta, CIA görevlilerin de askerler gibi "çok vahşi bir düşmana" karşı mücadele ettiklerini, bazen "çok ağır bir bedel ödediklerini" belirtti.

CIA çalışanlarının güvenlik önlemleri aldığını yazan Panetta, saldırganın başka istihbaratçıların yanına yaklaşmasının engellendiğini, bombalarını ateşlediğini aranmak üzere olduğunu kaydetti.

Amerikalı istihbarat yetkilileri Ürdünlü bir doktor olan saldırganın el Kaide üyesi bir muhbir olduğunu bildirdi.

CIA Başkanı Panetta, örgütün zaferlerini kamuoyuna açıklayamayacağını, ancak son saldırının bu zaferler nedeniyle düzenlendiğini yazdı. Panetta, terörle mücadele operasyonlarının süreceğini vurguladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Judeh terörle mücadele ve insani yardım amacıyla ülkesinin Afganistan'daki varlığının arttırılacağını açıkladı.

Dün Washington'da Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'la görüşen Judeh, Ürdün'ün Afganistan'da terörle mücadele eden ülkelerin arasında yer aldığını, terör tehdidine karşı Ürdünlülerin de korunmasını hedeflediklerini kaydetti.

XS
SM
MD
LG