Erişilebilirlik

'CIA Görevlilerini Öldüren Çifte Ajan Gelecek Vaat Eden Bir İhbarcıydı'


Geçen hafta Afganistan’da yedi CIA görevlisiyle bir Ürdünlü subayı öldüren Ürdünlü çifte ajanın son yıllarda El Kaide’nin üst düzey liderlerinin yeri hakkında önemli bilgiler sağlayan ve son derece gelecek vadeden bir ihbarcı olduğu bildiriliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı üst düzey bir istihbaratçının değerlendirmelerine yer veren New York Times gazetesi, Merkezi İstihbarat Dairesi’nin ihbarcıya çok güvendiğini söyledi. Gazeteye konuşan yetkili, çifte ajan Humam Halil Ebu Mulal el Balawi’nin özellikle El Kaide’nin içlerine sızabilme yeteneğine büyük güven duyulduğunu, 30 Aralık’ta el Balawi’yle yapılacak yüz yüze görüşmenin de üst düzey Amerikalı yetkililere önceden açıklandığını söyledi.

Aynı yetkili, çifte ajan el Balawi’nin geçmişte Ürdünlü yetkililere el Kaide’nin alt kadrolarıyla ilgili değerli bilgiler sağladığını da belirtti.

Ancak resmi açıklamalarda, geçen hafta Host’ta düzenlenen intihar saldırısında CIA yetkililerinin ilk kez bir ihbarcıyla yüz yüze görüştüğü iddia ediliyordu.

CIA, el Balawi’nin bomba yerleştirilmiş yelekle söz konusu toplantıya nasıl girdiğini incelemeye devam ediyor.

XS
SM
MD
LG