Erişilebilirlik

Afganistan Parlamentosu Karzai'nin Bakan Adaylarını Reddetti


Afganistan Parlamentosu Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin bakan adaylarının çoğunu reddetti. Meclis 24 bakan adayından sadece yedisini onayladı.

Reddedilen adaylar arasında Enerji Bakanı İsmail Han da var. Eski bir aşiret reisi olan Han insan haklarını ihlal etmekle de suçlanmıştı. Milletvekilleri Karzai'nin Adalet, Ekonomi ve Kamu Sağlığı Bakanlıklarına seçtiği isimleri de reddetti. Bakanlar Kurulu'nda görev alması istenen tek kadın bakan adayı da onaylanmadı.

Bakanlar kurulu listesini Parlamento'nun onayına sunan Karzai aynı listeyi tekrar Meclis'e gönderebilir. Ancak bakan adayları ikinci kez kabul edilmezse Karzai yeni isimler seçmek durumunda kalacak.

Bu arada, Afganistan Seçim Komisyonu milletvekili seçimlerinin 22 Mayıs tarihinde yapılacağını açıkladı. Uluslararası toplum Ağustos ayındaki Başkanlık seçiminde yaşanan sorunların giderilebilmesi için seçimin ertelenmesini teşvik ediyordu.

Parlamento'daki oylama sırasında Karzai, Helmand vilayetinde, Savunma ve İçişleri Bakanlarıyla NATO Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Stanley McChrystal'la görüşüyordu.

XS
SM
MD
LG