Erişilebilirlik

Nijeryalı Hava Korsanı Michigan'da Mahkemeye Çıkacak


Noel’de bir Amerikan yolcu uçağını bombalamaya çalışmak suçundan gözaltına alınan Nijeryalı zanlı bugün Michigan eyaletinde mahkemeye çıkarılacak.

Ömer Faruk Abdülmuttalip dün yanıklarının tedavisi için cezaevinden hastaneye nakledildi.

23 yaşındaki Nijeryalı, Yemen’de el Kaide tarafından eğitildiğini öne sürüyor. Abdülmuttalip’in, inişten hemen önce üzerindeki bombayı patlatmaya çalıştığı, ancak bombanın arıza yaptığı için patlamadığı bildirildi. Bacağını yakan Abdülmuttalip, daha sonra yolcular ve kabin görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Amsterdam’dan kalkan Northwest havayoluna ait yolcu uçağı, olay sırasında Detroit kentine iniyordu.

Zanlının adının Amerikan istihbarat kayıtlarında geçtiği, ancak Amerika’ya gelmesi yasaklanan kişiler arasında bulunmadığı bildirildi. Zanlıyı sorgulayan yetkililer, onca güvenlik önlemine rağmen Amerika’ya giden bir yolcu uçağına nasıl bomba sokulduğunu öğrenmeye çalışıyor.

Konuyla ilgili CNN televizyonuna açıklama yapan İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, olayın örgütsel bir terör saldırısı olduğu yönünde işaret bulunmadığını açıkladı. Olayın ardından Amerikan ve Avrupa havayolları güvenlik önlemlerini artırdı.

XS
SM
MD
LG