Erişilebilirlik

Arınç'a Suikast Soruşturmasında 8 Asker Gözaltında


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi planlandığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma çerçevesinde, çoğu subay olan sekiz asker gözaltına alındı. Arınç’ın evinin yakınlarında gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan iki subayın karargahtaki bürolarında dün gece arama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı arama sonrasında 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Internet sitesinde konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “yürütülen soruşturma kapsamında cumhuriyet savcıları gözetiminde Merkez Komutanlığı görevlilerince Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapıldığı ve arama sonrasında 8 askeri personelin gözaltına alındığı” bildirildi. Yine aynı açıklamada gözaltına alınanların Ankara Merkez Komutanlığı'na götürüldüğü kaydedildi. Aramada askeri savcının da hazır bulunduğu kaydedildi.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’la bir araya geldi. Görüşmede iç ve dış güvenlik konuları el alındı. Yetkililer görüşmenin ayrıntıları hakkında resmi açıklamada bulunmadı.

XS
SM
MD
LG