Erişilebilirlik

Papa'ya Noel Ayininde Saldırı


Vatikan’daki St. Piyer kilisesinde her yıl düzenlenen geleneksel Noel ayini bu kez korkulu anlara sahne oldu.

Ayin sırasında bir kadının barikatları aşarak Papa 16. Benedict’e çarptığı bildirildi. Papa ve yanındakilerin devrilmesine yol açan kadın korumalar tarafından gözaltına alındı.

Çarpışmada yara almadığı belirtilen Papa olaydan sonra yardımcıları tarafından yerden kaldırıldı ve ayine devam etti. Ancak aynı çarpışmada yaralanan 87 yaşındaki Fransız Kardinal Roger Etchegaray’ın bacağının kırıldığı belirtildi.

Vatikan sözcüsü, gözaltına alınan kadının akli dengesinin bozuk olduğunu açıkladı. Ayin, 82 yaşındaki Papa’nın sağlık sorunlarından dolayı iki saat erkene alınmıştı.

Beytüllahim'de Kutlamalar

Bu arada, Hazreti İsa’nın doğum yeri olan Batı Şeria’daki Beytüllahim kentinde de binlerce Hıristiyan Noel ayinine katıldı.

Filistinli kız ve erkek izcilerin yürüyüş yaptığı Beytüllahim’de ilk kez Noel’de bir Rock müzik festivali de düzenledi. Ayine, Hazreti İsa’nın doğduğu sanılan mağaraya inşa edilen Beytüllahim’deki Doğuş Kilisesi’nde devam edildi.

İsrail ve Filistinliler arasındaki çatışmaların yatışmasından bu yana Beytüllahim’e turist ziyaretleri de arttı. Ancak Beytüllahim’de yaşayanlar, kentin üç yanını saran İsrail güvenlik duvarından şikayet ediyor.

XS
SM
MD
LG