Erişilebilirlik

Nasuh Mahruki Uluslararası Barış Ödülü Aldı


Bu yıl uluslarararası barışa katkıda bulunan 18 kişi, Filipinler’in başkenti Manila’da yapılan bir törenle Gusi Barış Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü alanlar arasında, arama kurtarma ekibi AKUT’un kurucusu Nasuh Mahruki de vardı. Ödülün ilk kez Türkiye'den birine verildiğine dikkati çeken Mahruki, uluslararası barış için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Profesyonel bir dağcı olan, aynı zamanda 1999’daki Marmara Depremi sırasındaki arama-kurtarma çalışmalarıyla ün kazanan Mahruki, daha sonra Yunanistan'da meydana gelen depremden sonra ekibiyle birlikte yaptığı arama ve kurtarma çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü ve ödülünü Filipinler’in başkenti Manila’da yapılan törende aldı. Mahruki’yle birlikte toplam 18 kişi Gusi Barış Ödülü’ne layık görüldü.

Bu yıl ödül alanlar arasında Amerikan Temsilciler Meclisi üyesi Bob Filner de vardı. Demokrat partiden Kaliforniya milletvekili olan Filner da ödülden duyduğu onur ve memnuniyeti dile getirdi.

Uluslararası Gusi Barış Ödülleri’nin kurucusu Barry Gusi ise dünya barışına katkıda bulunmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

2009 Gusi Barış Ödülü sahiplerinin tam listesi kuruluşun internet sitesinde yayınlandı.

XS
SM
MD
LG