Erişilebilirlik

Atalay Irak'ta PKK Sorununu Ele Aldı


Demokratik açılıma devam etme kararı alan hükümet, Habur kampından döneceklerin akıbetini belirlemek üzere Amerika ve Iraklı yetkililerle üçlü mekanizma toplantısında bir araya geldi.Toplantıya Türkiye adına İçişleri Bakanı Beşir Atalay katıldı.

En başından beri Türkiye, Irak ve Amerika arasında kurulan üçlü mekanizma, Washington yönetiminin terör örgütü PKK ile mücadelede Ankara yönetimine verdiği desteğin önemli göstergelerinden biri olarak görülüyordu. Siyasi gözlemcilere göre bir yılı aşkın süredir çalışmalarına devam eden bu mekanizmanın, PKK'yla mücadeleye yaptığı katkılar hiç de gözardı edilmeyecek boyutlarda. Bağdat ve Erbil’de yapılan görüşmeler, üçlü mekanizmanın dördüncü toplantısıydı; ancak bu seferki toplantının zamanlaması DTP’nin kapatılmasının ardından demokratik açılıma devam etme kararı alan AKP hükümetinin bir yol haritası belirlemesi açısından önemli olarak görülüyordu. Ancak İçişleri Bakanı, Türkiye’ye döndükten sonra yaptığı basın toplantısında “bu bir yol haritası toplantısı değildi” dedi. Atalay görüşmelerin ardından, PKK’nın tasfiyesi konusunda somut adımlar attıldığını belirtti.

Bu toplantıyı TOBB Üniversitesi öğretim üyesi Nihat Ali Özcan, Amerika'nın Sesi'ne değerlendirdi.

Toplantıya ilişkin haberi ve TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Nihat Ali Özcan'ın değerlendirmelerini sağ üst köşedeki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG