Erişilebilirlik

Wexler: 'Türkiye'nin Muharip Birlik Göndermeme Kararına Saygılıyız'


"Türkiye’nin Afganistan’a muharip birlik göndermeme kararına saygı duyuyoruz. Türkiye bugüne kadar Irak ve Afganistan konusunda büyük destek sağladı. İran konusunda Türkiye dahil bütün ülkelerden Amerika’nın beklentisi çok açık. Türkiye’yle Ermenistan arasındaki yakınlaşma sürecini destekliyoruz. İran ve Ortadoğu sorununun çözümü konusunda Türkiye’nin rolü gerekli. Türk-Amerikan ilişkileri çok önemli. Bazı farklı görüş ve taktiklere rağmen ilişkiler son yıllarda gelişti. Türkiye’nin yüzünü Doğu’ya çevirdiği yolundaki görüşlere katılmıyorum.” Bunlar Florida Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Robert Wexler’ın sözleri. Kongre’deki Türk Dostluk Grubu Eş Başkanı olan Robert Wexler, Hülya Polat’ın sorularını yanıtladı.

Temsilciler Meclisi Florida Temsilcisi Demokrat Robert Wexler, Ocak ayında 1989 yılında Washington’da açılan Ortadoğu Barış ve Ekonomik İşbirliği Merkezi Başkanı olmak üzere Kongre’den ayrılacağını açıkladı. Temsilciler Meclisi’nin en etkin 50 üyesinden biri sayılan ve seçim kampanyası sırasında Başkan Obama’nın Ortadoğu danışmanı olan Wexler, bundan sonra bölgede barış hedefine yoğunlaşmak istediğini söylüyor.

Florida Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Robert Wexler’ın Hülya Polat ile yaptığı söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG