Erişilebilirlik

ABD 2011 Ortasından İtibaren Afganistan'da Askerleri Azaltabilir


Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı, Başkan Obama’nın yeni stratejisinin sonuç verebileceğini ve Amerikan askerlerinin sayısının 2011 yılının ortasından itibaren azaltılabileceğini açıkladı.

Orgeneral Stanley McChrystal, Kongrede yaptığı açıklamada Başkan Obama’nın Afganistan’a 30 bin ek asker gönderme kararına tam destek verdiğini belirtti.

Amerika’nın Afganistan’da başarıya ulaşmak için şimdi hem doğru stratejiye, hem de gerekli kaynaklara sahip olduğunu kaydeden General McChrystal, asker sayısını artırmanın işe yarayıp yaramadığını bir yıl içinde göreceğini söyledi.

Daha önce asker sayısını artırma konusunda bazı kaygıları bulunan Amerika’nın Afganistan Büyükelçisi Karl Eikenberrry de Başkan’ın planını desteklediğini açıkladı.

Amerikan Kongre üyeleri, Afgan hükümetindeki yolsuzluklar ve Başkan Obama’nın askerleri 2011 yılının Temmuz ayından itibaren ülkeden çekmeye başlama planından kaygı duyduklarını belirtmişti . Bazı üyeler, önceden çekilme takvimi açıklamanın sadece El Kaide ve Taleban’ı güçlendirmeye yarayacağını öne sürüyor.

XS
SM
MD
LG