Erişilebilirlik

Washington'da İşsizlik Sorununa Çözümler Tartışılıyor


Başkan Barack Obama bugün Washington’da 100 kadar yönetici, girişimci, sendika temsilcisi ve ekonomi uzmanıyla işsizlik sorununu görüşüyor.

Beyaz Saray yetkililerine göre yaklaşık 16 milyon işsize istihdam yaratılması Başkan’ın bir numaralı önceliği. Bugünkü toplantıda çevreye zarar vermeyen “temiz” iş alanları, enerji ve kamu programları gibi istihdam yaratılabilecek yeni alanların görüşülmesi bekleniyor.

Amerika’da işsizlik son 26 yılın en yüksek seviyesinde. Uzmanlara göre, yüzde 10.2 oranındaki işsizlik bir süre daha bu düzeyde seyredecek.

Amerika’da İşten Çıkarmalar Son Bir Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi

Çalışma Bakanlığı’nın bugün yayınladığı rapora göre, işsizlik maaşı için başvuran Amerikalılar’ın sayısı geçen hafta 5 bin düşerek 457 bine indi.

Bu, olumlu bir gelişme olarak algılansa da istihdam piyasasının canlanmaya başladığının işareti olarak sayılan 400 bin’lik sınırın hala üstünde olduğu için kaygı yaratıyor.

Bernanke Kararlarını Savundu

Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, görevini dört yıl daha sürdürebilmesi amacıylayapılan Senato Bankacılık Komisyonu toplantısında aldığı kararları savundu.

Bernanke, Merkez Bankası’nın hızlı ve güçlü kararlar alması sayesinde ekonomik durgunluğun daha kötüye gitmesinin engellendiğini söyledi. Bernanke ayrıca mali sistemde yapılacak reformun gecikmesi halinde bunun bir trajediye dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Ekonomi uzmanları, Bernanke’nin zorlu oturumu atlatıp Merkez Bankası Başkanlığı’na devam edeceğine kesin gözüyle bakıyor.

Ben Bernanke, mali krizi önlemekte geç kalmak, büyük firmalara gereğinden fazla yardımcı olmak ve evleriyle işlerini kaybetmemeye çalışan sade vatandaşı göz ardı ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

XS
SM
MD
LG