Erişilebilirlik

Amerika'da Spor Merkezleri'nin Son Buluşu


1950’lerden kalma bir spor yeniden moda oluyor. Hula hoop, hem eğlenceli hem de uzun vadede sağlık için yararlı. Uzmanlar, bir saat çember çevirmenin koşu bandında bir saat koşmayla aynı miktarda kalori yaktığını söylüyor. Çember çevirmek tüm dünyada popüler. Amerika’da spor kulüplerinde çember dersleri büyük ilgi görüyor.

Hula hoop, çok eğlenceli, sağlıklı, ucuz ve Amerika’da son günlerin en popüler egzersiz çılgınlığı.

Hula hoop’un asıl çıkış noktası tam olarak bilinmese de çocuklar ve yetişkinler tarih boyunca dönem dönem bu çılgınlığa kapıldı. Son zamanlarda New York’ta yetişkinler çember çevirmenin sağlık yönünü keşfediyor. Uzmanlara göre çember çevirerek saatte 400 kalori yakılabilir.

Başkan Barack Obama’nın eşi Michelle Obama hula hoop’u çocuklar için iyi bir spor olarak tanıttı. Ancak KaytiBunny Roberts’a göre çember yetişkinler için de yararlı:

“Kalbi çalıştıran bir egzersiz. Dizlere zararı yok ve tüm vücut çalışıyor. Koşmaksa vücuda zarar verebiliyor.”

Roberts çembere bir buçuk yıl önce başladı. Evi yandıktan ve herşeyini kaybettikten sonra çembere terapi olarak başladığını söylüyor.

New York’taki gibi derslerde öğrenciler nasıl çember çevrileceğini öğreniyor.

Çemberlerin tanesi yaklaşık 40 dolar. Öğrenmek için ders almanız da gerekmiyor. Roberts internet üzerinden ya da kendi başınıza da hula hoop öğrenebileceğinizi söylüyor.

XS
SM
MD
LG