Erişilebilirlik

Obama 9 Aralık'ta Kopenhag'a Gidecek


Beyaz Saray, Başkan Barack Obama’nın 9 Aralık’ta yapılacak BM iklim zirvesine katılmak için Kopenhag’a gideceğini açıkladı.

Açıklamada, Obama’nın Danimarka’daki zirvede iklim değişikliğiyle mücadele konusunda anlamlı bir anlaşmaya varılabileceğine inandığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Obama’nın zirveye katılacağını bildirmesini memnuniyetle karşıladı. Genel Sekreter ne kadar çok devlet lideri zirveye katılırsa başarılı sonuç alma olasılığının artacağını söyledi.

Beyaz Saray Başkan’ın iklim değişikliğiyle ilgili yasayı en kısa zamanda kabul ettirmek için Kongre’yle çalıştığını açıkladı. Birleşmiş Milletler zirvesinde, Başkan’ın Amerika’nın karbon emisyonlarını 2020 yılına kadar 2005 yılındaki düzeyinden yüzde 17 oranında indirim sözü vermesi bekleniyor. Bu rakam Kongre’nin her iki kanadının görüşmekte olduğu tasarıya uygun düşüyor.

Amerika, karbon gazlarını azaltmaya söz veren son sanayileşmiş ülke oldu. Avrupa Birliği Amerika ve Çin’den, zirveye rakamlarla gelmelerini istemiş ve gecikmeden dolayı iki ülkeyi eleştirmişti.

XS
SM
MD
LG