Erişilebilirlik

'Karzai Yolsuzluğu Önlemek İçin Daha Çok Çalışmalı'


Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Amerika’nın Afganistan’daki başlıca hedefinin modern bir demokrasi kurmak değil, El Kaide’yi yenilgiye uğratmak olduğunu söyledi. Bakan ayrıca, Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin yolsuzluğu önlemek için daha büyük çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Clinton katıldığı bir televizyon programında, Amerika’nın ulusal güvenliğini korumanın, Afganistan’la ilgili kaygıların başında geldiğini belirtti. Afganistan’da modern bir demokrasi kurmak, daha işlerliğe sahip bir hükümet oluşturma türünden konuşmaların artık zamanının geçtiğini belirten Clinton şu anda en önemli konunun, Amerika’yı Afganistan’dan kaynaklanabilecek terör saldırılarından korumak olduğunu vurguladı.

Bakan bir başka televizyon konuşmasında da, eğer Washington’un sivil amaçlı yardımlarının devam etmesini istiyorsa, Karzai’nin yolsuzlukları önlemesi gerektiğini açıkladı. Hillary Clinton, Afganistan’da bir ağır ceza mahkemesi ve yolsuzluklarla mücadele komisyonu kurulmasının yerinde olacağını da kaydetti. Clinton son sekiz yıldır Afganistan’a yardım olarak akıtılan paradan çıkar sağlayan hükümet görevlilerine karşı harekete geçilmesini istedi.

XS
SM
MD
LG