Erişilebilirlik

ABD'li Binbaşı Hasan Şeriatçı Liderle Temas Kurmuş


Geçen hafta Teksas’taki bir askeri üstte 13 kişiyi öldürmekten yargılanması beklenen binbaşının, Yemen’deki şeriatçı bir din adamıyla temas kurduğu, askeri yetkililerce ifade edildi.

Amerikan basınının adını açıklamadığı askeri yetkililer, FBI da dahil olmak üzere istihbarat dairelerinin, Binbaşı Nidal Malik Hasan’ın, terörle bağlantısı bilinen bir din adamıyla elektronik haberleşmesinin belirlendiğini söyledi.

Enver al Avlaki adlı şeriatçı din adamı, Virginia’da Binbaşı Hasan’ın da gittiği camide vaaz vermişti. Şeriatçı din adamının İnternet sitesinde Binbaşı Hasan, iman sahibi bir kahraman olarak övülüyor.

Terörle mücadele uzmanlarının, soruşturmanın sonuçlarına Hasan’ın şiddete karışacağına inanmadıkları için itibar etmedikleri de, verilen haberler arasında…

Hastane yetkilileri, olay sırasında ağır yaralanan Binbaşı Hasan’ın durumunun ciddi olmakla birlikte şuurunun yerinde olduğunu ve konuştuğunu açıkladı.

Askeri psikiyatr olan 39 yaşındaki Hasan’ın, Afganistan’a tayin çıkmıştı.

Binbaşı Nidal Malik Hasan askeri mahkemede yargılanacak.

Olay sırasında ölen 13 kişi için Fort Hood üssünde düzenlenecek anma törenine Başkan Barack Obama, eşi Michelle ve Savunma Bakanı Robert Gates katılacak.

XS
SM
MD
LG