Erişilebilirlik

Org. Casey: 'Afganistan'a Daha Fazla ABD Askeri Gerek'


Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı, Taleban’ın kazanımlarını önlemek ve yerel güvenlik kuvvetlerini eğitmek amacıyla Afganistan’a ek Amerikan askeri gönderilmesi gerektiğine inandığını açıkladı.

NBC televizyonuna konuşan Orgeneral George Casey, ne kadar asker gerektiği konusunda açıklama yapmadı.

Afganistan’daki Amerikan ve NATO kuvvetleri komutanı Orgeneral Stanley McChrystal, hedefe ulaşmak için 40 bin ek asker gerektiğini savunuyor. Başkan Barack Obama ise, haftalardır ek asker gönderip göndermeme konusunda karar vermeye çalışıyor.

İngiltere Genelkurmay Başkanı, BBC’ye verdiği demeçte Washington’un kararını geciktirmesinin, Londra’da rahatsızlığa yol açtığını bildirdi. Mareşal Jock Stirrup, Afgan kuvvetlerinin güvenliği sağlama görevini 2014 yılına kadar devralabileceğine inanmadığını da belirtti. Bu tarih Orgeneral McChrystal tarafından belirlenmişti.

Öte yandan CNN televizyonunda konuşan eski Sovyet lideri Mikail Gorbaçov, Amerika’nın Afganistan’a daha fazla asker göndermek yerine çekilme stratejisini belirlemesi gerektiğini söyledi. Afganistan’ı on yıl işgal eden Sovyet birlikleri, Gorbaçov’un iktidarı sırasında çekilmişti. Kendi hükümetinin de Afganistan’dan çekilme konusunda çok düşündüğünü kaydeden eski Sovyet lideri, kendi deneyimlerinin dikkate alınmasını istedi.

XS
SM
MD
LG