Erişilebilirlik

Patrik Bartolomeos Amerika Temaslarını Tamamladı


Fener Rum Patriği Bartolomeos Amerika temaslarını bugün tamamladı. 20 Ekim - 6 kasım tarihleri arasında New Orleans, New York, Atlanta ve Washington'da temaslarda bulunan Bartolomeos görüşmelerinde ağırlıklı olarak çevre konularını gündeme getirdi.

Son bir haftadır Washington’da görüşmeler yapan Fener Rum Partiği Bartolomeos Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen bir panelde şöyle konuştu: “Artık bu soruna seyirci kalamayız. Gezegenemizi kurtaracaksak hepimizin bazı fedakarlıklar yapması gerekiyor.”

Bir dizi konferansa da katılan Bartolomeos, insanların çevre konusundaki duyarlılığından birbirlerine nasıl davrandığının da anlaşılabileceğini söylüyor.

Bartolomeos, “Birbirimize bağlı olduğumuzu yeniden hatırlamalıyız. Çünkü insanlara ve çevreye nasıl davrandığımızla yargılanacağız” diye konuştu.

Partrik Washington temasları sırasında Başkan Barack Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın, bu görüşmede, “Ekümenik Patrik’in küresel liderlik rolüne ve İstanbul’da Rum Ortodoks Ruhban Okulu’nu yeniden açma girişimine verdiği desteği tekrarladığı” bildirildi.

Dün Dışişleri Bakanı Clinton da Bartolomeos’un onuruna bir yemek verdi. Yemekte konuşan Clinton, Türkiye’de ve dünyada dini hoşgörü çağrısını yineledi ve Amerika’nın “ruhban okulunun açılması ve ekümenik patriğin haklarının korunması” konusundaki desteğini yineledi.

Clinton ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Aralık ayında Washington’a yapacağı ziyarete de değinerek Türkiye’ye işbirliği yapmanın önemine işaret etti.

Bartolomeos Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'la da görüştü.

XS
SM
MD
LG