Erişilebilirlik

Mullen: 'Karzai Yolsuzluğa Karışmış Yetkililerini Tutuklatmalı'


Amerika Genelkurmay Başkanı, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin yolsuzluğa bulaşmış yetkilileri tutuklatması ve yargılatması gerektiğini söyledi.

Oramiral Mike Mullen, Washington’da yaptığı açıklamada Karzai hükümetinin meşruluğu ve bu ülkedeki yolsuzluğun düzeyi konusunda aşırı derecede kaygılandığını belirtti.

Mullen, Afgan hükümeti meşruluğunu sağlayamazsa, dünyanın tüm orduları toplansa ülkede güvenliği sağlayamayacağını belirtti.

Oramiral Mullen, Afganistan’da asker artırımı konusunda Beyaz Saray’da yürütülen görüşmelere doğrudan katılan ve söz sahibi olan bir yetkili konumunda bulunuyor.

Afgan muhalefet lideri Abdullah Abdullah da, Hamid Karzai’nin yeniden devlet başkanlığına seçilmesinin yasal olmadığını savundu ve bunun devletin rüşvetle mücadele çabalarını baltalayacağını söyledi.

Abdullah, seçim kurulu üyeleri değiştirilmediği için geçen hafta devlet başkanlığı seçimlerini ikinci turundan çekildiğini açıklamış ve bunun üzerine Karzai otomatikman yeniden devlet başkanlığa getirilmişti.

XS
SM
MD
LG