Erişilebilirlik

Clinton Abu Dhabi'de Abbas ile Görüştü


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ortadoğu barışını canlandırmak amacıyla İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşmeler yapıyor.

Clinton ve Amerika'nın Ortadoğu temsilcisi George Mitchell, Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas ile Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'de bir araya geldi.

Clinton ayrıca İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ile de bir görüşme yapacak. Dün Mitchell ile görüştükten sonra açıklama yapan Netanyahu, Filistinlilerle barış görüşmelerini yeniden başlatmak için pazarlıklara hazır olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Clinton'ın bölgede yaptığı görüşmelerin, Ortadoğu barışına Amerika'nın verdiği önemi bir kez daha gösterdiği belirtildi.

Filistin tarafı görüşmeler başlamadan önce İsrail'in işgal ettiği topraklarda yeni yerleşim birimleri inşasını durdurmasını istiyor. İsrail ise inşaatların tamamını durdurmayı reddediyor.

Görüşmelerde ayrıca, Kudüs'ün geleceği, Filistinli mülteciler ve olası bir Filistin devletinin sınırları konularında da anlaşmazlıkların giderilmesi gerekiyor.

XS
SM
MD
LG