Erişilebilirlik

Erdoğan'dan İran'a Destek


İran’da resmi temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, dünTahran'daki Türk-İran İş Forumu'na katıldı.

İş konseyi toplantısında, Trabzon Limanı’nın ortak kullanılması, iki ülke sınırında bir serbest bölgenin kurulması için çalışma yapılması, ortak bir havayolu şirketi ile ortak bir bankanın kurulması için de altyapı çalışmalarının yürütülmesi kararlaştırıldı.

Başbakan Erdoğan İran ile Türkiye arasında yapılan ticarette, döviz kaybı yaşanmaması için dolar yerine karşılıklı ulusal para birimlerinin kullanılmasını önerdi.

İran Cumhurbaşkanı'nın Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'nin resmi davetlisi olarak Tahran'a giden Erdoğan, dünkü temasları çerçevesinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’la görüştü.

Erdoğan, Tahran ziyareti çerçevesinde dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile de görüşecek.

Erdoğan İran’a gitmeden önce İngiliz Guardina gazetesine verdiği demeçte, “Ahmedinejad'ın dostumuz olduğu şüphesizdir. Dostumuz olarak şimdiye kadar çok iyi ilişkilerimiz oldu ve hiçbir sıkıntı yaşamadık” demişti.

Gazete, röportajda Erdoğan'ın İran'ın nükleer silah ürettiğine ilişkin iddialar konusunda, "İran, silah ürettiğini kabul etmiyor. Nükleer enerji, sadece enerji üretmek amaçlı kullanılıyor" dediğini yazmıştı.



XS
SM
MD
LG