Erişilebilirlik

Amerika'da Domuz Gribi Salgını: 'Acil Durum İlan Edildi'


Başkan Barack Obama H1N1 Domuz Gribi salgını nedeniyle Amerika'da acil durum ilan etti. Acil durum ilan edilmesiyle virüsle mücadele için alınacak önlemler arttırılıyor.

Beyaz Saray, hastanelerin domuz gribi hastalarını tedavi ederken bazı federal şartları yerine getirmesine gerek kalmadığını açıkladı.

Bu arada, Amerika İçgüvenlik Bakanı Janet Napolitano tedavi masrafları için hastanelere üç milyar dolar federal yardım yapıldığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü en az beş bin kişinin domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini bildiriyor. Amerika'da domuz gribinden ölenlerin sayısı bin. Amerikalı yetkililer bu ülkede 20 bin kişinin H1N1 virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Senatörlere bilgi veren Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius domuz gribi virüsünün Amerika'da ciddi bir şekilde yayıldığını, ancak devletin salgına karşı hiç olmadığı kadar hazır olduğunu savundu. Aşı üretiminde yaşanan sorunların giderildiğini de belirten Sebelius, Kasım ayı başı itibariyle aşının herkese yetecek sayıya ulaşacağını söyeldi.


XS
SM
MD
LG