Erişilebilirlik

Türkleri Eleştiren Alman Banka Yöneticisine Kınama


Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan Türkleri ve Arapları aşağılayan sözlerinden ötürü büyük tepki çeken Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'in yetkilerinin kısıtlandığı bildirildi.

Bugün bir araya gelen Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu, Sarrazin'in sözleriyle Berlin’deki Türkleri ve Arapları rencide ettiğini ve Almanya’nın itibarına zarar verdiğini ve kınandığını açıkladı. Yönetim Kurulu üyelerinin siyasi açıklamalar yapmasının doğru bulunmadığı hatırlatılan açıklamada, Sarrazin’in şimdiye kadar çalışma alanına giren para piyasası denetim görevinin elinden alındığı, bundan böyle sadece iletişim teknolojisi ve risk kontrol alanlarından sorumlu olacağı kaydedildi.

Uzun bir süre Berlin Eyaleti Ekonomi Bakanlığı görevini de yapan Sarrazin, geçen hafta verdiği bir demeçte, kentte yaşayan Türklerin manavlıktan başka bir işe yaramadığını, Türklerin yüksek doğum oranı ile Almanya'yı fethetmek istediği öne sürmüş, Türklere sosyal yardımların kesilmesini ve ülkeye bundan sonra sadece yüksek eğitimli yabancıların gelmesine izin verilmesini talep etmişti.

XS
SM
MD
LG