Erişilebilirlik

ABD Karzai'yle İlişkileri Gözden Geçirecek


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BBC’ye verdiği özel demeçte, Hamid Karzai tekrar Cumhurbaşkanı seçilirse Washington’un Afgan liderle yeni bir ilişki kurmak isteyeceğini söyledi.

Clinton, Karzai’nin birçok konuda çok yararlı olduğunu belirtti, ancak Amerika’nın, Afgan liderden daha fazlasını beklediğini vurguladı.

Clinton, hile karıştırıldığı iddia edilen 20 Ağustos seçimlerinden sonra Afganistan’daki durumun daha karmaşık hale geldiğini de kaydetti.

Afganistan’daki BM temsilcisi Kai Eide, dün, ilk kez, seçimlere geniş çaplı biçimde hile karıştırıldığı yolunda bir açıklama yaptı.

Afganistan’daki NATO ve Afgan birlikleri, ülkenin güneyinde düzenledikleri üç ayrı operasyonda çok sayıda militanı öldürdüklerini açıkladı. Güvenlik güçleri çok sayıda militanın da sağ olarak yakalandığını bildirdi.

Bu arada Afganistan’daki NATO ve Afgan birlikleri, ülkenin güneyinde düzenledikleri üç ayrı operasyonda çok sayıda militanı öldürdüklerini açıkladı. Güvenlik güçleri çok sayıda militanın da sağ olarak yakalandığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG