Erişilebilirlik

Pakistan'da Rehine Krizi Sona Erdi


Pakistan'nın Rawalpandi kentindeki Genelkurmay Başkanlığı'na saldıran ve 30 kişiyi rehin alan militanlara yönelik operasyon tamamlandı.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü Genelkurmay Başkanlığı binasını basan silahlı grubun rehin tuttuğu 30 kişiyi kurtarmak üzere Pazar gecesi sabaha karşı operasyon düzenlendi. Operasyonda dört militan ile iki asker ve üç rehine yaşamanı yitirdi. Açıklamada, bir militanın da yaralı ele geçirildiği belirtiliyor.

Cumartesi günü öğleden sonra düzenlenen saldırıda silahlı bir grup Genelkurmay Başkanlığı binasına girmek istedi. Ancak ana kontrol noktasında durdurulan militanlar, önce el bombalarıyla sonra da otomatik tüfeklerle askerlerin üzerine ateş açmaya başladı. Çıkan çatışmada 5 militan ile 6 asker öldü. Çatışmanın ardından bölgeden uzaklaşan militanlar 30 kişiyi rehin almayı başardı.

Pakistan ordusu sözcüsü rehinelerin tutulduğu yakındaki binanın hemen kuşatma altına alındığını açıkladı. Sözcü Orgeneral Athar Abbas, komandoların binayı sardığını ve rehinelerin serbest bırakılması için bir süre beklendiğini söyledi. Militanların rehineleri bırakmaması üzerine ise Pazar günü sabah karşı operasyon düzenlendi.

Orgeneral Abbas, sağ ele geçirilen militanın adını Akil olarak da tanınan "Doktor Osman" olarak açıkladı. Yetkililer Doktor Osman'ın silahlı grubun liderliğini yaptığını düşünüyor. Sözcü açıklamasında, operasyonun son derece dikkatli yapıldığını, çünkü rehinelerin başında bir intihar bombacısının durduğunu da açıkladı.

XS
SM
MD
LG