Erişilebilirlik

Davutoğlu Ermenistan ile Anlaşmadan Emin


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini normalleştiren anlaşmanın imzalanacağından emin olduğunu söyledi.

Davutoğlu, bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında kesin tarih vermedi ancak İsviçreli arabulucuların yakında yer ve zamanı açıklayacaklarını belirtti. Anlaşma, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması ve ortak sınırın açılmasını öngörüyor.

Davutoğlu, Azerbeycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları arasında bugün Moldova’da yapılan görüşmede Dağlık Karabağ sorunun çözümü için ilerleme sağlanacağı umudunu da dile getirdi.

Davutoğlu'nun Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Macaristan Dışişileri Bakanı ile düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin önümüzdeki günlerde izleyeceği dış politika gündemini anlattı.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik protokollerin imza tarihiyle ilgili resmi açıklamanın, 5 Ekim’de İsviçre'den yapılacağı söylenmişti; ancak o tarihte İsviçre’den konuya ilişkin bir açıklama gelmemişti. Protokollerin 10 Ekim’de yani Cumartesi günü imzalanması bekleniyor, fakat bu konuda da henüz resmi bir açıklama Türk tarafından da gelmedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye ile Ermenistan arasında 14 Ekim'de Bursa'da oynanacak Dünya Kupası eleme maçına gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir soruya ise Bakan Davutoğlu, “Sarkisyan'ın milli maç için Türkiye'ye gelmesi tabii ki bizim arzu ettiğimiz bir konudur,” dedi.

Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini öngören protokollerin imzalanmasından birkaç gün önce Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin biraraya gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Davutoğlu, konuya ılımlı ama gerçekçi baktıklarını bildirdi.

Elif Özmenek'in haberini sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG