Erişilebilirlik

Ermeni Diasporası'ndan Protesto Gösterileri


Amerika’da yaşayan Ermeni asıllı Amerikalılar haftasonunda New York ve Los Angeles’ta Türkiye'yle Ermenistan arasında imzalanan protokolleri protesto etti.

Cumartesi günü New York’ta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın kaldığı New York Palace Oteli’nin önünde toplananyüzlerce Ermeni kökenli Amerikalı, "Ermenistan’ın Geleceğinden Ödün Verme", "Ermeniler Adalet İstiyor", "Protokollere Hayır" yazılı pankartlarla gösteri yaptı. Göstericiler, Sarkisyan otelde Ermeni diasporasının temsilcileriyle görüşürken "Ermeni Ulusuna İhanet Etme" diye Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulundu.

Pazar günü de Ermeni diasporasını temsil edenyaklaşık 12 bin kişi, "Protokolleri Durdurun Kampanyası" çerçevesinde benzer pankartlarla Sarkisyan‘ın kaldığı Beverly Hilton Oteli’nin önünde slogan attı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyon diasyorayla görüşmelerinden önce otelin 12’nci katındaki odasının balkonuna çıkarak göstericileri izledi. Göstericilerin beklentilerine rağmen Sarkisyan konuşma yapmadı.

Daha önce Paris ziyareti sırasında da gösterilere tanık olan Sarkisyan, protokollerle ilgili olarak çıktığı "ikna turu"nda protestolarla karşılaştı.Tur çerçevesinde Lübnan ve Rusya’ya da gidecek olan Sarkisyan’ın diaspora temsilcileriyle bu ülkelerde yapacağı görüşmeler sırasında da gösteriler planlandığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG