Erişilebilirlik

Rasmussen Amerika'ya Güvence Verdi


NATO’nun yeni genel sekreteri, ittifak üyelerinin Afganistan politikası ve Taleban’a karşı tutumu konusunda Amerika’ya güvence verdi.

NATO genel sekreteri olarak Washington’da ilk konuşmasını yapan Anders Fogh Rasmussen, Afganistan’da 28 ittifak üyesinin yanı sıra ittifaka üye olmayan ülkelerin de görev yaptığını söyledi. Rasmussen, Afganistan’daki görevin “isteyenin katıldığı bir koalisyon” değil, bir dayanışma görevi olduğunun altını çizdi.

NATO Geenel Sekreterliği’ni 1 Ağustos’ta devralan eski Danimarka başbakanı, Afganistan’daki görevde Amerika’nın vazgeçilmez olduğunu söyledi. Rasmussen, Avrupa ülkeleri ve Kanada’nın katkılarının hafife alınması durumunda ise katılım isteğinin azalacağını belirtti.

Rasmussen, diğer NATO üyelerinin savaştan kaçmadığını, bu ülkelerin son bir buçuk yılda 9 bin asker katkıda bulunduğunu kaydetti. NATO genel sekreteri ayrıca, savaşa kamuoyu desteğinin azalması ve ölü sayısının artmasından dolayı, Taleban’a karşı mücadeleye daha fazla kaynak ayrılmasını istedi.

XS
SM
MD
LG