Erişilebilirlik

Ünlü Şarkıcı Tom Jones 69 Yaşında


Ünlü İngiliz şarkıcı Tom Jones’un albümleri, 1965 yılından bu yana 100 milyon sattı. Tom Jones, güçlü bariton sesi ve sahnedeki olağanüstü enerjisiyle müzik dünyasına önemli katkıda bulunmuş ve birçok müzisyene ilham vermiş bir sanatçı. 69 yaşında olan Tom Jones’un temposunu düşürmeye hiç niyeti yok.

Gerçek adı Thomas Jones Woodward olan Tom Jones, Galler’in güneyinde büyüdü. Gençlik yıllarında gündüzleri işçi olarak çalışır, geceleri de pub’larda şarkı söylerdi. 1960’lı yılların ortalarında şarkı yazarı ve müzik yapımcısı Gordon Mills’le tanışan şarkıcı, soyadını bıraktı ve Mills’in şarkılarından birini Tom Jones adını kullanarak seslendirdi.

“It’s Not Unusual” adlı plağı üç milyon satan Tom Jones, ardından Amerika’da bir televizyon programına çıktı. Zamanın en popüler şarkı yazarlarının en çok aradığı sanatçı haline gelen Jones, Burt Bacharach ve Hal David’in “What’s New Pussycat?” adlı şarkısını seslendirdi. Jones, güçlü sesi ve sahne performanslarıyla yıllara meydan okuyor. Jones şöyle konuşuyor: “Müzik dinlemeyi çok seviyor ve müzik dünyasında neler olup bittğini görmek istiyorum. Rock and roll 1955’te başladığından beri bu müziği her zaman sevdim. “Rock and Roll Around the Clock” harika bir albümdü. Tarzı çok farklıydı. Her zaman radyo dinlerim, kim ne yapmış, yeni şarkılar nasıl, ne gibi yeni ve ilginç sesler var bilmek isterim. Müziği, sadece bu sektörde varolabilmek için dinlemiyorum, çok sevdiğim için dinliyorum.”

Müzik yaşamının başında Las Vegas’ta konserler veren Tom Jones, kentin en büyük ve en çok aranan sanatçılarından biri oldu, Elvis Presley ve Frank Sinatra’yla yakın dost oldu. Jones, “Bir albüm yapmıştım. Elvis bana “bu albümü çıkarmamalısın” dedi. “Biz bu tür albümleri Frank Sinatra’ya bırakıyoruz” diye devam etti, ben de “Tamam” dedim. İkimizden “biz” olarak bahsetmesi çok hoşuma gitmişti. Sonra da Frank Sinatra’yla tanıştım. Sinatra da bana daha çok swing şarkıları söylememi tavsiye etti. Elvis’se rock and roll’a yönelmemi istiyordu. Bu iki büyük sanatçıdan böylesine akıl almak benim için paha biçilmez bir deneyim oldu,” diye konuşuyor.

Jones, yıllar boyunca birçok şarkı seslendirmiş bir sanatçı, ancak bir şarkı var ki onu çok iyi hatırlıyor: “Beatles’dan Paul McCartney’le Londra’da bir kulüpteydik. McCartney’e, bana bir şarkı yazıp yazamayacağını sordum. “Tamam” dedi. Şarkıyı evime gönderdi. O hafta yeni single’ımı piyasaya sürüyordum. Paul, “Eğer bu şarkıyı söylemek istiyorsan, bir sonraki plağın mutlaka bu olmalı” dedi. Bu şarkı “The Long and Winding Road”du.Ama plak şirketinin geciktirmesi yüzünden bu şarkıyı kaçırdım.”

Jones, bir süre önce “Twenty Four Hours” “24 Saat” adlı yeni bir albüm çıkardı. “Albümdeki şarkıların çoğuna ben de yazar olarak katıldım. Bu nedenle bu, benim için özel bir albüm, bir ilk” diyen sanatçı şöyle devam ediyor: “Geçmişte çıkardığım bütün albümlerde şarkıları benim için başkaları yazıyordu ya da ben, başkalarının daha önce söylediği şarkıları yeniden yorumluyordum.” Bugün 69 yaşında olan Tom Jones, müzik dünyasındaki yerinden memnun ve hala sağlam bir dinleyici kitlesine sahip. Jones şöyle konuşuyor: “Herkes bana olduğum gibi göründüğümü söylüyor. Olduğumdan daha genç görünmeye çalışmıyorum. Bunu bana çocuklar da söylüyor. ‘Seni seviyoruz çünkü çok gerçek görünüyorsun’ diyorlar. Ben ne görüyorsanız oyum, başka biri olmaya çalışmıyorum. Seksi bir havanız varsa o hava yaşlandığınız için bir gecede kaybolup gitmez. Kendinizi iyi taşıyabiliyorsanız hep olduğunuz gibi kalırsınız’ diyorum.”

XS
SM
MD
LG