Erişilebilirlik

Almanya'da Terör Tehdidi Altında Seçim


Almanya’da bugün 62 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Anketler Başbakan Angela Merkel’in ikinci bir dört yıllık iktidarı kazanması olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Seçimde Merkel’in en yakın rakibi ise SDP lideri ve aynı zamanda Dışişleri Bakanı olan Frank-Walter Steinmeier.

Hem Merkel’in Hıristiyan Demokrat Birlik partisi, hem de Frank Walter Steinmeier’in Sosyal Demokrat Partisi, koalisyon olasılığı üzerinde duruyor.

Alman halkı, Bundestag olarak bilinen parlamentonun alt kanadındaki milletvekillerini ve yeni hükümeti belirlemek üzere oy verecek.

Almanya’da bu seçimlere damgasını vuran en önemli konu ise terör tehdidi oldu. Seçim merkezleri etrafında ve büyük kentlerde güvenlik önlemleri artırıldı.

El Kaide’nin, geçen hafta İnternet aracılığıyla, Almanya’daki Müslümanlara üçüncü kez cihad çağrısında bulunmuştu.

İnternet’te yayınlanan görüntülerde Alman seçmenler, oylarını mevcut hükümeti değiştirme yönünde kullanmadıkları takdirde “vahşi bir ikaz” ile karşı karşıya kalacakları yönünde uyarılıyordu. Görüntülerde ayrıca Alman Hükümeti’nden Afganistan’daki NATO Kuvvetlerine destek veren 4200 askerini çekmesi de isteniyordu.

XS
SM
MD
LG