Erişilebilirlik

Dünya Liderleri BM Genel Kurul Toplantısı İçin New York'ta


Dünya liderleri Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları için New York’ta…

Genel Sekreter Ban Ki Moon’un başkanlığındaki iklim değişikliği zirvesine 90’dan fazla ülke liderinin katılması bekleniyor. Bu toplantıda, Danimarka’da Aralık ayında düzenlenecek zirvede tamamlanması beklenen iklim değişikliği anlaşması üzerinde ilerleme kaydedilmesi umuluyor.

New York’taki Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde Başkan Barack Obama İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Lideri Mahmud Abbas’la bir araya gelecek.

Genel Sekreter Ban ki Moon dün, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ile Pakistan’ın kuzeybatısındaki insani durum ve eski Başbakan Benazir Butto’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmada kaydedilen gelişmeleri ele aldı.

Beyaz Saray Ortadoğu Görüşmesinden Fazla Beklentili Değil

Amerika, İsrail ve Filistin liderleri bugün New York’ta bir araya geliyor. Ancak taraflardan hiçbiri barış görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunda iyimser değil.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Amerikan yönetiminin, bugünkü görüşmede büyük bir ilerleme beklentisi içinde olmadığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun sözcüsü, Batı Şeria’da Yahudiler için konut inşaatlarını tümüyle durdurmaya, başbakanın karşı olduğunu açıkladı. Amerika ve Filistin yönetimi inşaatların tümüyle durmasını istiyor.

Filistinli liderler İsrail’in 1967 savaşında ele geçirdiği topraklarda Yahudiler için daha fazla konut inşasının, barış çabalarını engellediğini ve kendilerinin yaşayabilecek bir devlet kurma çabalarını tehdit ettiğini savunuyor.

XS
SM
MD
LG