Erişilebilirlik

Biden: 'Iraklı Direnişçiler Başarıya Ulaşamayacak'


Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, isyancıların sivillere saldırarak Irak’ı istikrarsızlaştırma girişimlerinin başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Biden dün Bağdat’ta Başbakan Nuri El Maliki’yle birlikte basın toplantısı düzenledi. Biden Amerika’nın 2011 yılına kadar çekilme takviminin, isyancıların son zamanlarda saldırıları artırmasına rağmen değişmeyeceğini söyledi.

Başbakan Maliki de görüşmelerin olumlu geçtiğini, ülke ekonomisini güçlendirme ve terörizme karşı savaş konularını ele aldıklarını belirtti.

İki liderin görüşmelerini tamamlamasından sonra Bağdat’ın en güvenli bölgesi sayılan ve hükümet dairelerinin bulunduğu Yeşil Bölge’ye iki roket atıldı. Saldırıda yaralanan olmadı.

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinin başladığı Salı günü de, Yeşil Bölge’yi hedef alan saldırıda iki sivil ölmüştü. Bağdat’ta dünkü havan topu saldırısıyla ilgili olarak üç kişi tutuklandı. Ancak zanlılar daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Mücahit Ordusu adlı bir militan örgüt web sitesinde yayınladığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendi.

XS
SM
MD
LG