Erişilebilirlik

Filipinler'de Yolcu Gemisi Battı


Filipinler’in güneyinde içinde 900 kişi bulunan bir yolcu gemisi battı.Yolculardan çoğu kurtarılırken 5 kişinin öldüğü 60 kişinin hala kayıp olduğu belirtiliyor.

Filipinler Sahil Güvenlik yetkilileriSuperferry 9 adlı yolcu gemisinin yardım çağrısını bu sabah erken saatlerde aldıklarını açıkladı. Geminin kaptanı yolcu ve mürettebata gemiyi derhal terketme talimatı verdi.Gemi yerel saatle sabah 10’da Zamboanga del Norte yakınındaki Siocon Körfezi’nde sulara gömüldü.

Gemi Mindanao adasından Cumartesi sabahı hareket eden yolcu gemisi Iloilo kentine gitmekteydi.


Filipinler sahil güvenlik yetkilileri 800’den fazla kişinin civardaki gemiler ve sahil güvenlik tarafından kurtarıldığını belirtti. Filipinler Donanma Sözcüsükurtarılan yolculardan bir çoğunda solunum rahatszılığı tespit ettiklerini söyledi ve acil tıbbi yardım ekibi ve içme suyuna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Amerikan kurtarma helikopterlerinin de arama ve kurtarma çalışmalarına yardım ettikleri belirtiliyor. Geminin batmasına neyin neden olduğu henüz bilinmiyor. Filipinler Asya’da en kötü denizgüvenliği geçmişine sahip ülkelerden biri. Adalar arası deniz trafiğinin yüksek olduğu ülkede sık sık deniz kazaları meydana geliyor. Ülkede meydana gelen deniz kazalarında geçen sene 800 kişi hayatını kaybetti.

XS
SM
MD
LG