Erişilebilirlik

Gates: 'Afganistan Stratejisini Kanıtlamak İçin Zaman Az'


Amerika Savunma Bakanı Robert Gates Afganistan’da uygulanacak yeni askeri stratejinin başarılı olduğunu kanıtlamak için az vakit kaldığını söyledi. Gates, Amerika’nın savaşı kaybetmekte olduğu iddialarını ise reddetti.

Washington’da gazetecilere açıklama yapan Gates, Başkan Barack Obama’nın stratejisinin yeni uygulamaya konduğunu, bu yeni stratejiye zaman tanınması gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanı, Afganistan’a ek asker gönderme konusunun da ancak bu ülkedeki durum iyice incelendikten sonra düşünülebileceğini açıkladı.

Özel Güvenlik Görevlilerinin Kaldığı Kampta Alkol Yasağı

Afganistan’daki Amerikan Büyükelçiliği, Amerikalı özel güvenlik görevlilerinin kaldığı bir kampta alkollü içki tüketilmesini yasakladı.

Özel güvenlik görevlilerinin alkollü ve uygunsuz davranışlarının sergilendiği fotoğraflar büyük yankı uyandırdı. Kampta ArmorGroup adlı Amerikan özel şirketinin, Savunma Bakanlığı ile sözleşmeli personeli ikamet ediyor.

Savunma Bakanı Robert Gates, güvenlik görevlilerinin davranışlarıyla ilgili iddiaların gerçek çıkması durumunda, bunun hiçbir bahaneyle açıklanamayacağını söyledi. Gates, iddialarla ilgili olarak yetkililerin eline yeterli bilgi ulaşmadığı için, henüz bir tutum belirlenmediğini sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG