Erişilebilirlik

California'daki Orman Yangınları Haberleşme Tesislerini Tehdit Ediyor


California’nın güneyini etkileyen orman yangınları binlerce ev, tarihi bir gözlem istasyonu ve büyük önem taşıyan haberleşme tesislerini tehdit ediyor.

Ayrıca evlerini terk etmeleri için yapılan uyarılara uymayan beş kişi, alevlerin ortasında kurtarılmayı bekliyor. İtfaiye ekiplerinin, bir evde bulunan beş kişiye, alevlerin ortasında ulaşma girişimi sonuçsuz kaldı. Los Angeles emniyet yetkilileri, koşullar düzelince ikinci bir girişimin yapılacağını açıkladı.

2 bin beş yüzden fazla itfaiye görevlisi, alevlerin, televizyon ve radyo istasyonları ile polis ve itfaiyenin haberleşme tesislerinin bulunduğu Mount Wilson tepesine ulaşmasını engellemeye çalışıyor. Yangının tepeyi sarması halinde kurtarma çalışmaları için acil haberleşmenin kesilebileceği bildiriliyor.

Güney California orman yangınları Pazar gününden bu yana iki kat yayıldı. 12 binden fazla ev ve tesisin yanma tehlikesi altında olduğu belirtiliyor.

Eyaletin kuzeyinde de orman yangınları birçok ev ve tesisi etkiledi. California’da uzun süredir devam eden kurak havanın yangınların büyümesine yol açtığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG