Erişilebilirlik

Atalay: 'Demokratik Açılım Ekim'de Meclis'te'


İçişleri Bakanı Beşir Atalay yasama yılında “Demokratik Açılım”ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacaklarını, teklif, öneri ve politikalarını açıklayacaklarını söyledi. Buarada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Irak’ta temaslar yaptı. Ankara muhabirimiz Elif Özmenek demokratik açılım konusunda emekli Büyükelçi ve CNN Türk Diplomasi Danışmanı Yalım Eralp’la konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay düzenlediği basın toplantısında hükümetin demokratik açılım sürecine dair önemli bilgiler verdi. Siyasi gözlemcilere göre Atalay’ın konuşmasında üç yeni bilgi vardı. Bunlardan ilki sürecin nasıl işleyeceğine dair gelişmelerdi. Atalay, bu konuya ilişkin: “Bizim niyetimiz, parlamento yasama yılı başlayana kadar bu çalışmaları belli bir seviyeye getirmektir. Sözkonusu önerilerin ilk açıklanacağı yer TBMM çatısı altı olacaktır” diyerek Ekim ayında konunun meclise geleceğinin sinyallerini de vermiş oldu. Böylece Atalay ilk kez tarih vermiş oldu.

Demokratik açılımının içeriğine dair Atalay’ın yaptığı açıklama siyasi gözlemcileri tatmin etmese de İçişleri Bakanının konuşmasında yeni olarak değindiği ikinci nokta ise konuya ilişkin Dışişleri Bakanı’nın devreye girdiğiydi. İçişleri Bakanı şimdiye kadar yaptığı temaslarda ortaya çıkan görüş ve düşüncelerin başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlarca değerlendirildiğini, bu konudaki kurumsal işbirliğini sürdüğünü söyledi. Pazartesi günü Irak ve Suriye’ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinde demokratik açılımın da olduğunu vurguladı. Atalay, Davutoğlu’nun özellikle Suriye’de gündeminde Suriye vatandaşı PKK’lıların tasviyesi konusu var mesajını da verdi.

Emekli Büyükelçi ve CNNTürk Diplomasi Danışmanı Yalım Eralp İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın bu açıklamasını radyomuza şu şekilde değerlendirdi.

Elif Özmenek'in haberini sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG