Erişilebilirlik

Davutoğlu'ndan Üçlü Mekanizma Önerisi


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şam ile Bağdat arasında gerginliği yumuşatmak amacıyla Türkiye, Suriye ve Irak’tan oluşan üçlü bir mekanizma kurulmasını önerdi.

Davutoğlu, bu öneriyi Bağdat’ta Başbakan Nuri el-Maliki ve Dışişleri bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesi sırasında açıkladı.

Bağdat yönetimi Şam’dan 19 Ağustos günü başkentteki hükümet binalarını hedef alan bombalı saldırıların sorumlularını iade etmesini istiyor.

Irak hükümeti bombalı saldırılarla ilgili olarak gözaltına alınan bir kişinin itiraflarını televizyonda yayınladı. Kendisini Suudi asıllı Muhammed El Şimmari olarak tanımlayan zanlı, saldırılar öncesinde Suriye’de bir kampta eğitim aldığını söylüyor.

Bu arada Türk basını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Irak ve Suriye ziyaretleri öncesinde Amerikalı meslektaşı Hillary Clinton’la bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Davutoğlu’nun bu görüşmede Irak ve Suriye’ye yapacağı ziyaretin yanı sıra diğer bölgesel konularda da Clinton’la görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG