Erişilebilirlik

İsrail Gazze’ye Hava Saldırısı Düzenledi


İsrail Hamas’ın kontrolündeki Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda maddi zarar meydana geldiği belirtilirken ölü ya da yaralı olup olmadığı açıklık kazanmadı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada hava saldırısında Filistinli militanların Gazze’den İsrail’e geçişini sağlayan bir tünelin bombalandığı belirtildi. Tünelin girişi yakınındaki bir bina yıkıldı. İsrail saldırının Filistinliler’in roket saldırılarına yanıt olarak gerçekleştiğini de bildirdi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İsrail’in yeni bir savunma politikası uyguladığını ve İsrail halkına yönelik terör saldırılarına izin verilmeyeceğini belirtti. Netanyahu İsrail radyosundan yağtığı konuşmada İsrail'e atılan roketlere anında karşılık verileceğini de söyledi.

Filistinliler’in İsrail’e yönelik roket saldırılarından geçen Ocak ayındaki operasyondan sonra düşüş gözlenmişti. Üç hafta süren operasyonlar sonrası İsrail Hamas esir tuttuğu İsrailli asker Gilad Şalit’i serbest bırakana kadar resmi ateşkes ilan etmeyeceğini duyurdu. Hamas ise Şalit’e karşılık İsrail’in elinde tuttuğu yaklaşık bin Filistinliyi serbest bırakmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG