Erişilebilirlik

Dünya Liderleri Kennedy'i Anıyor


Dünya liderleri Senatör Edward Kennedy’nin ailesine başsağlığı mesajları gönderirken, Senatör’ün sağlık, eğitim reformlarından insan haklarına ve Kuzey İrlanda’da barışın gerçekleşmesine kadar yaptığı katkıları hatırlattılar.

İngiltere, İrlanda ve Avustralya’nın eski ve yeni başbakanları Kennedy’nin çalışmalarını övdü, senatörü hayatını kamu hizmetine adamış bir insan olarak niteledi. Kuzey İrlanda’da 1998 yılında imzalanan ve Katolikler’le Protestanlar arasında yıllarca devam eden kanlı çatışmalara son veren anlaşmaya Kennedy büyük katkı sağlamıştı. İrlanda Başbakanı Brian Cowen Kennedy’yi ülkesinin büyük dostu olarak tanımlarken eski Başbakan Bertie Ahern, çatışmayı durdurmada Kennedy’nin çok büyük rol oynadığını hatırlattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kennedy’nin Amerikan siyasi yaşamının en önemli kişilerinden biri; İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise İsrail’in Kongre’deki en büyük dostu olduğunu söyledi.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da, Kennedy’nin insanlık tarihinde önemli bir iz bıraktığını bildirdi.

Edward Kennedy 50 yıllık Senatörlük yaşamında daima, ezilenler haksızlığa uğrayan ve yoksullardan yana hizmet verdi.

Şili’de insan hakları, dünyada mülteci hakları için çalışan Kennedy 1980’li yıllarda Güney Afrika’daki ırk ayırımcılığına karşı yaptırım uygulanmasını sağlamıştı.

Eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Nelson Mandela, yayınladığı mesajda, demokrasi ve insan hakları şampiyonunu kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu belirtti.

XS
SM
MD
LG