Erişilebilirlik

Pakistan'da Eylem Hazırlığındaki 13 Kişi Yakalandı


Pakistan polisi, çok sayıda terör eylemi düzenleme hazırlığında olan El Kaide ve Taleban bağlantılı 13 militanın yakalandığını açıkladı.

Karaçi’de düzenlenen operasyonda 7 zanlının evinde patlayıcı madde ve intihar yelekleri ele geçirildi. Yetkililer yakalananların El Kaide bağlantılı Leşkar-ı Cengvi örgütüne bağlı olduğunu sanıyor.

Aynı grup, geçen yıl İslamabad’taki Marriott Oteli’nde düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu tutuluyor.

Ülkenin doğusundaki Pencap vilayetinde ise cami ve yabancıların gittikleri yerleri hedef alan saldırılar düzenleme hazırlığındaki 6 kişi yakalandı.

Bu arada Pakistan İçişleri Bakanı Rehman Malik, Taleban militanlarının, örgüt komutanı Beytullah Mesud’un akrabalarını öldürmüş olabileceğini açıkladı. Bakan, Mesud’un yakınlarının, terörist liderin bulunduğu yer hakkında yetkililere bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Amerikalı ve Pakistanlı yetkililer, Beytullah Mesud’un 5 Ağustos’taki bir Amerikan saldırısında öldüğüne inanıyor. Ancak Taleban bu iddiayı reddediyor. Buna karşın örgüt bu hafta Mesud’un sağlık durumunun bozulduğunu iddia ederek 28 yaşındaki Hekimullah Mesud’u yeni lider olarak seçti.

XS
SM
MD
LG