Erişilebilirlik

Irak'ta Olağanüstü Güvenlik Toplantısı


Irak Başbakanı Nuri el Maliki, dün başkentte devlet dairelerini hedef alan kanlı saldırılardan sonra güvenlik yöntemlerini yeniden gözden geçirmek durumunda kalacaklarını açıkladı.

Başbakan Maliki, saldırıların ardından güvenlik ve istihbarat yetkilileriyle olağanüstü bir toplantı düzenledi.

Dün düzenlenen bombalı saldırılarda 95 kişi öldü, en az 500’den fazla kişi yaralandı. Olaylar, Amerikan kuvvetlerinin 30 Haziran’da kentlerden çekilmesinden sonra düzenlenen saldırıların en kanlısı oldu.

Bomba yüklü kamyonlardan biri Dışişleri Bakanlığı, bir diğeri de Maliye Bakanlığı önünde infilak etti. Patlamalarda yeşil bölgede bulunan Irak Meclis binasının camları kırıldı.

Yabancı elçilikler ve hükümet binalarının da bulunduğu Yeşil Bölge ayrıca havan ateşine tutuldu. Maliye Bakanlığı’nın yakınındaki Türk Büyükelçiliği’nin duvarında da hafif hasar meydana geldiği ancak büyükelçilikte yaralanan olmadığı bildirildi.

Bağdat’ın merkezindeki askeri üslerin bulunduğu Salhiya mahallesinde ve başkentin batısındaki Bayiaa mahallesinde bir pazar yerinde de bombalı araçlarla saldırı düzenlendi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Ali Kemal, saldırılardan el Kaide’yi ve eski Saddam Hüseyin yönetimine bağlı kesimleri suçladı.

Öte yandan Irak güvenlik kuvvetleri, bomba yüklü bir araç kullanan iki El Kaide üyesini tutukladı.

XS
SM
MD
LG