Erişilebilirlik

Türkiye Ekonomisi 'En Kötüyü' Geride mi Bıraktı?


Geride bıraktığımız hafta TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ küresel ekonomik krizde Türkiye’nin en kötüyü geride bıraktığını söylemişti. Yalçındağ son sinyallerin hem dünya hem de Türkiye ekonomisinde düzelme gösterdiğini belirtmişti. “Türkiye en kötüyü geride bıraktı mı?” bu soruyu Ankara muhabirimiz Elif Özmenek Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi’ye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok yetkilinin Türkiye’nin küresel ekonomik krizde artık en kötüyü geride bıraktığı açıklamaları veya krizin Türkiye’ye teğet geçtiği yorumları halk arasında şüpheyle karşılanıyor. Son olarak geçen hafta Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da küresel ekonomik krizde Türkiye’nin en kötüyü geride bıraktığını söylemesi de biraz böyle karşılandı. Peki uzmanlar halkın şüphelerine mi yoksa yetkililere mi hak veriyor.

Krizi halkın en yakından ilgilendiren boyutunda ise Ali İhsan Gelberi en kötüyü gördüğümüzü düşünmüyor. Evet, yetkililerin söylediği gibi ekonomik büyüme anlamında en kötüyü görsek bile halk şüphelerinde oldukça haklı.

Garanti Bankası Ekonomik Araşırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi yine de yetkililerin açıklamalarına temkinli yaklaşılması gerektiğini söylerken bu krizden çıkışın çok yavaş olacağına dikkat çekiyor.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG