Erişilebilirlik

Clinton: 'Kadınlara Saldırıya Son Verilsin'


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kadınlara yönelik saldırılar ve tecavüz olaylarına son verilmesini istedi.

Clinton bu çağrıyı, Kongo’nun çatışmalara sahne olan Kuzey Kivu eyaletinin başkenti Goma devlet başkanı Joseph Kabile ile görüştükten sonra yaptı.

Clinton, cinsel tecavüz ve kadınlara yönelik şiddetin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, orduyla isyancı gruplar arasında 13 yıldır süren savaşta en az 200 bin kadına tecavüz edildiğini tahmin ediyor.

Clinton, bugünkü temasları sırasında 18 bin mültecinin kaldığı bir kampta tecavüze uğrayan kadınlarla da görüştü.

Clinton'u Kızdıran Soru

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kocasının dış politika düşüncelerini soran Kongolu bir üniversite öğrencisini azarladı.

Afrika ziyaretini sürdüren Clinton dün başkent Kinşasa’da üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Bir öğrenci Amerikalı bakana eski Başkan Bill Clinton’ın, Çin ve Dünya Bankası’nın Kongo’daki faaliyetleri konusundaki düşüncelerini sordu.

Öğrenciye “Kocamın ne düşündüğünü mü soruyorsun?” diye çıkışan Hillary Clinton, daha sonra “Dışişleri bakanı olan kocam değil, benim,” diye yanıt verdi. Clinton, eğer kendi düşüncesi sorulursa yanıtını vereceğini de sözlerine ekledi.

Eski Başkan Clinton, Obama yönetiminde görev yapan eşinin görevine karışmamaya çalışıyor. Bill Clinton bir süre önce Kuzey Kore’ye giderek, bu ülkede tutuklu bulunan Amerikalı gazetecilerin serbest bırakılmasına arabuluculuk etmişti.


XS
SM
MD
LG