Erişilebilirlik

Afganistan'da Bombalı Saldırı: 12 Ölü


Afganistan’ın Herat kentinde yolkenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 12 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Polis, bombanın bir çöp bidonuna yerleştirildiğini ve polis konvoyu geçerken uzaktan kumandayla patlatıldığını açıkladı.

Taliban sözcüsü, saldırıda İncil bölgesinin polis şefinin hedef alındığını bildirdi.Polis şefinin saldırıda ağır yaralandığı ve iki polisin öldüğühaber veriliyor.

Öteyandan Birleşmiş Milletler’in Afganistan temsilcisi, ülkedeki çatışmaları durdurmak amacıyla, en tepedeki Taleban liderleriyle görüşülmesi çağrısında bulundu.

Kabil’de gazetecilere açıklama yapan Kai Eide, kapsamlı bir barış sürecine ulaşabilmek için silahlı Taleban sorumlularıyla görüşmenin yeterli olmayacağını savundu.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Taleban lideri Molla Ömer’in de bulunduğu üst düzey kadroyla görüşmeyi öneriyordu. Molla Ömer ise, yabancı kuvvetler Afganistan’ı terk etmedikçe barış görüşmelerine katılmayı reddetmişti.

Öte yandan son iki günde Afganistan’da dokuz koalisyon askeri öldü. Askerlerin altısının Amerikalı, ikisinin Kanadalı ve birinin de Fransız olduğu bildirildi.

Taleban militanları cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 20 Ağustos tarihi yaklaştıkça saldırılarını artırmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG